Gå direkt till innehåll
Pressbild från Myspeaker AB
Pressbild från Myspeaker AB

Pressmeddelande -

Prisade Amanda Borneke föreläser i Kristianstad

Amanda Borneke kommer till Regionmuseets hörsal den 1 december klockan 18.00 för att hålla en inspirationsföreläsning om hållbarhet. Amanda Borneke är specialist inom cirkulär ekonomi och arbetar idag på Sweco. Hon kommer prata om hur var och en kan bidra till en hållbar klimatomställning. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och man anmäler på Kristianstads kommuns webbplats att man vill komma.

Amanda representerar framtidens talare på ett lysande sätt och är inte bara karismatisk och engagerande utan för dessutom fram viktiga budskap för oss alla om sann och innovativ hållbarhet. Vinnare av Östra Skånes Samhällsbyggare 2022.

Föreläsningen arrangeras inom ramen för projektet Klimatsmarta Näsby. Målet med projektet är att ta fram en modell för en klimatsmart, grön och hållbar stadsdel där klimatbelastningen från byggnation och transporter på sikt ska minska. Projektet är ett samverkansprojekt mellan Kristianstads kommun, Krinova Incubator & Science Park och Högskolan Kristianstad och får medfinansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).

Vid frågor, kontakta:

Elisabet Farner
EU-samordnare
Telefon: 044-13 26 98
E-post: elisabet.farner@kristianstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Johanna Svedin

Johanna Svedin

Allmänna frågor Kommunikationsstrateg med webbansvar 0734-69 80 71

Relaterat innehåll

Bild från ABK:s Kulturdag som arrangeras på Gamlegården på Näsby i Kristianstad.

Nu ska Näsby bli klimatsmart

I det EU-finansierade projektet ”Klimatsmarta Näsby” arbetar flera aktörer med att minska klimatavtryck från byggprocess och transporter. Utvecklingen av Näsby är fokus för projektet, men resultaten kommer användas på andra platser, med Näsby och Kristianstad som förebild. Projektet är ett samarbete mellan Kristianstads kommun, Krinova Incubator & Science Park och Högskolan i Kristianstad.

Fokus på fordon och transporter ska minska kommunens klimatpåverkan

Fokus på fordon och transporter ska minska kommunens klimatpåverkan

​Som en del av det EU-finansierade projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne 2.0 fortsätter Kristianstads kommun sin resa mot 100 procent fossilfrihet. Fossil el och uppvärmning är nästan helt utfasad, men mer arbete återstår för att åstadkomma effektiva och förnybara transporter. Nu släpps rapporten Tillsammans agerar vi som sammanfattar resultaten för 18 skånska kommuner under 2019.

Hållbart byggande för framtidens stad

Hållbart byggande för framtidens stad

Välkommen till årets Samhällsbyggnadsverkstad. – För att leva hållbart behöver vi börja tänka om gällande vår bebyggelse. Hur kan vi bygga nytt och hållbart? Ska vi bygga nytt eller är det mer resurseffektivt att använda något som redan finns? Den här dagen är till för att lyfta dessa frågor och vidga våra vyer något, säger Katarina Olsson stadsantikvarie, Kristianstads kommun.

Kristianstads kommun partner i en internationell satsning för hållbara städer

Kristianstads kommun partner i en internationell satsning för hållbara städer

Kristianstads kommun har valts ut att vara partner i ett internationellt EU-projekt. Projektet är en satsning för att öka kunskapen kring hur vi kan använda parker och naturområden i och kring städerna på ett hållbart sätt. – Det är såklart roligt att vi har förtroende internationellt sett för att ingå i något som detta, säger Per Blomberg projektledare.

Utvald som föregångare inom klimatanpassning

Utvald som föregångare inom klimatanpassning

Kristianstads kommun har blivit utvald som en av 150 pilotområden i Europa som en del av EU:s mission inom klimatanpassning. Syftet med missionen ”Adaption to Climate Change” är att stötta lokala regioner och kommuner att utveckla klimatanpassade samhällen till år 2030.
I slutet av förra året sjösatte EU fem uppdrag, så kallade ”missions”, som ett sätt att möta våra stora samhällsutmaningar. De