Gå direkt till innehåll
Kommunarkivet får Kristianstads kommuns arbetsmiljöpris 2022. På bilden syns Amanda Nilsson (till vänster) och Alexandra Wideheim.
Kommunarkivet får Kristianstads kommuns arbetsmiljöpris 2022. På bilden syns Amanda Nilsson (till vänster) och Alexandra Wideheim.

Pressmeddelande -

Arbetsmiljöpris till kommunarkivet

Kommunarkivet får Kristianstads kommuns arbetsmiljöpris 2022. Kommunarkivet får priset för den förändringsresa de gjort som bidragit till utveckling av de den fysiska, organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Genom engagemang och glädje är de goda ambassadörer som sprider information om kommunarkivet.

Prissumman på 25 000 kronor ska användas till hälsofrämjande åtgärder som
bidrar till verksamhetens utveckling samt en god arbetsmiljö.

Kommunarkivet är arkivmyndighet i Kristianstads kommun. De bevarar, vårdar och tillgängliggör kommunens arkiv från 1800-talet fram till idag. Medarbetarna i kommunarkivet lämnar dagligen ut uppgifter ur arkivet till allmänheten, forskare och medarbetare. Kommunarkivet finns på Östra kommunhuset och har en arkivdepå i Kulturkvarteret.

Juryns motivering till 2022 års arbetsmiljöpris:

”Årets arbetsmiljöpris går till en arbetsplats som har gjort en stor förändringsresa där de arbetat på bred front med sin arbetsmiljö inklusive hälsofrämjande insatser. Med tydliga mål, uppföljning och en god systematik har de utvecklat såväl arbetet som den fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljön. Det goda arbetsmiljöarbetet går som en röd tråd genom det de gör, både under arbetsdagen men även utanför. Genom deras passion och glädje sprider de information i sociala medier och är mycket goda ambassadörer för sin arbetsplats.

Ert engagemang och vilja att utvecklas och synas gör kommunens arkivverksamhet till något extra. 2022 års arbetsmiljöpris går till Kommunarkivet på kommunledningskontoret.”

Kristianstads kommuns arbetsmiljöpris

Kristianstads kommun delar varje år ut ett arbetsmiljöpris till den förvaltning, enhet eller arbetsplats som förändrat eller förbättrat den gemensamma arbetsmiljön på ett positivt och kreativt sätt. Med arbetsmiljöpriset uppmärksammas arbetsplatser som på bred front arbetar offensivt med sin arbetsmiljö samtidigt som goda exempel och kunskaper om arbetsmiljö sprids inom kommunen.

Följande arbetsplatser var nominerade till 2022 års arbetsmiljöpris:

  • Kommunarkivet, kommunledningskontoret
  • Fjällbacka kök, kommunledningskontoret, gemensam service måltid
  • Badverksamheten, Tivolibadet – Kristianstads badrike, kultur- och fritidsförvaltningen
  • Funktionsstöd Fritidsbanken och maträddarna, omsorgsförvaltningen
  • Intern hjälpmedelsverksamhet, omsorgsförvaltningen
  • Sjövägens serviceboende, omsorgsförvaltningen
  • Östermalms hemtjänst, omsorgsförvaltningen

För mer information kontakta:

Anders Sandin, avdelningschef kansliavdelningen, 044-13 56 21

Christina Silverbern (M), ordförande personalutskottet, 0706-37 37 75

Emma Swärd, HR-strateg, 044-13 27 89

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Malin Bergkvist

Malin Bergkvist

Presskontakt Allmänna frågor Kommunikationsstrateg 0738-53 21 00

Relaterat innehåll