Gå direkt till innehåll
Årets tema går i pop-art stil.
Årets tema går i pop-art stil.

Pressmeddelande -

Tema för 2023 års bokfestival ”Lyssna till litteraturens röster"

Lyssna till litteraturens röster – med dessa ord vill vi inleda Kristianstad bokfestival 2023.

Du har säkert upplevt att det mellan två boksidor finns en hel värld att upptäcka. Litteraturens röster är många och olika, både i form och uttryck. Några föredrar dikter, andra tjocka romaner, några vill läsa och andra vill lyssna. Det finns få begränsningar men många möjligheter. Och just möjligheterna tar vi tillvara när årets festival koncentreras till två dagar, fredag och lördag 8-9 september.

Årets grafiska utformning går i pop art stil med ett stilistiskt öra, pratbubblor och högljudda ord. Och den som tittar noga upptäcker snart att örat inte bara är ett öra…

Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen (med undantag för år 2020) och fortsätter erbjuda kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Varmt välkommen till Kristianstad bokfestival 2023, 8–9 september på Kulturkvarteret i Kristianstad.

För mer information kontakta festivalsamordnare:
Ulrika Thorsson, 0733-13 67 25, ulrika.thorsson@kristianstad.se
Maria Reppen, 0733-136712, maria.reppen@kristianstad.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Therese Kampf

Therese Kampf

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikatör 0734-69 86 79

Relaterat innehåll