Gå direkt till innehåll
Vecka 15 är det påsklov i Kristianstad
Vecka 15 är det påsklov i Kristianstad

Pressmeddelande -

Påsklov i Kristianstad

Snart är det påsklov med många roliga och gratis aktiviteter för alla barn och ungdomar som är lediga från skolan. Mellan fredagen den 7 april till söndagen den 16 april finns en mängd aktiviteter att prova på, exempelvis basket, fotboll, schack, virtual reality, fiska gädda och mycket mer. naturum Vattenriket arrangerar äggjakt och biblioteket öppnar upp för övernattning av gosedjur.

Från och med 2022 gör kommunen en extra satsning på avgiftsfria aktiviteter under alla skollov, utöver den tidigare sommarlovssatsningen. Kommunala verksamheter och föreningslivet arrangerar tillsammans aktiviteter som når tusentals barn och unga i Kristianstad varje lov. Satsningen syftar till att möjliggöra för barn och unga att kunna delta på lika villkor oberoende av socioekonomiska förutsättningar. Detta främjar i sin tur integration och jämlikhet samt bidrar till en mer socialt hållbar kommun.

I det digitala lovprogrammet, www.kristianstad.se/lov, samlas aktiviteter som sker under påsklovet i Kristianstad.


Kontakt:

Marcus Cato, samordnare Lov i Kristianstad
Kulturhuset Barbacka

Mobil: 0733-13 61 70
E-post: marcus.cato@kristianstad.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Louise Jennfors

Louise Jennfors

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikatör 0733-13 56 45