Gå direkt till innehåll
Nya Berga förskola invigs

Pressmeddelande -

Nya Berga förskola invigs

Fredagen den 13 september invigs Berga förskola på Näsby i Kristianstad. Berga förskola är en helt ny förskola med plats för 144 barn. Förskolan är en så kallad konceptförskola vilket innebär att den har en flexibel utformning som enkelt ska gå att utöka eller minska utifrån efterfrågan vid olika tidpunkter.

Berga förskola har ersatt bland annat Gamlegårdens förskola och kostade 77 miljoner kronor att bygga. De första barnen flyttade in i augusti. Berga förskola har åtta avdelningar varav en avdelning riktar sig till barn med autism. Den avdelningen består av färre barn och är specialinredd för att möta barnens utveckling på förskolan.

Medier är välkomna till invigning.

När: Fredagen den 13 september
Tid: Klockan 09.00
Var: Stridsvagnsvägen 52, Kristianstad

Daniél Tejera (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, invigningstalar. Lena Ohlsson (M) ordförande för kultur och fritidsnämndens inviger den konstnärliga gestaltningen, Fjärilssamlaren & kartan till skatten. Konstnären, Anna Ling, är också på plats och kan berätta mer om sitt konstverk. Artisten Pidde P uppträder, det blir fika och rundvandring på förskolan.

Öppet hus för allmänheten

På eftermiddagen fredagen den 13 september, mellan kl 13 och 15, är förskolan öppen för allmänheten.

För mer information kontakta:
Ulrica Capion, kommunikationsansvarig barn- och utbildningsförvaltningen Kristianstads kommun,  0733-13 65 66.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 85 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Ulrica Capion

Ulrica Capion

Presskontakt Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunikationsansvarig 044-13 65 66

Relaterat innehåll