Gå direkt till innehåll
Ny taxizon på Stora Torg, Kristianstad

Pressmeddelande -

Ny taxizon på Stora Torg, Kristianstad

Kommunen inför en central taxizon framför Rådhuset på Stora Torg i Kristianstad för att stötta den legala taxiverksamheten. På fredagar och lördagar mellan klockan 19 och 04 kan resenärer komma tryggt och säkert hem från krogen genom att välja en laglig taxi.

Kristianstads kommun vill främja den legala taxinäringen och hoppas att medborgarna väljer en trygg och säker taxiresa framför att utsätta sig för de risker en svarttaxi innebär, säger Anders Johansson, säkerhetschef.

Taxizon på Västra Storgatan utanför Rådhuset genomförs på prov mellan april och september 2024. Det innebär att första dagen för nya zonen blir fredagen den 5 april.

– Detta är en central plats och attraktiv plats som vi hoppas lockar fler resenärer till de seriösa taxibilarna som verkar i enlighet med gällande lagar och regler, säger Anders Johansson.

Kommunen inför taxizonen efter samverkan med taxinäringen, krögare, näringsidkare och lokalpolisen i Kristianstad. Efter försöket ska initiativet utvärderas.

För mer information kontakta:

Anders Johansson, säkerhetschef Kristianstads kommun, 044-13 50 11

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Malin Bergkvist

Malin Bergkvist

Presskontakt Allmänna frågor Kommunikationsstrateg 0738-53 21 00