Gå direkt till innehåll
Ny chef för tekniska förvaltningen

Pressmeddelande -

Ny chef för tekniska förvaltningen

Jimmy Källström tillträder den 1 november tjänsten som förvaltningschef för tekniska förvaltning. Han kommer närmast ifrån en tjänst som COO för Bergsäker AB.

Jimmy Källström har en gedigen erfarenhet av drift- och underhållsfrågor inom den privata sektorn och har under drygt tio år haft olika ledande befattningar inom Skanska såsom produktionschef, områdeschef, projektutvecklare och försäljningschef.

–Vi är nöjda med att vi har rekryterat en ny förvaltningschef. Jimmy är en kompetent ledare med vana av att arbeta med förändringsarbete samtidigt som han också har ett tekniskt kunnande. Hans kunskaper kommer vara ett värdefullt tillskott för verksamhetens fortsatta utveckling, säger Peter Johansson, kommunstyrelsen ordförande (M), Kristianstads kommun.

–Vi har träffat flera duktiga kandidater och det är glädjande att nu kunna hälsa Jimmy välkommen till oss! Hans profil stämmer väldigt bra överens med vår kravprofil, han är rätt person för uppdraget. Han har de ledaregenskaper som krävs och hans tidigare roller inom näringslivet kommer han ha nytta av i sin nya roll, säger Qalinle Dayib, tekniska nämndens ordförande (C).

Jimmy Källström har internationell erfarenhet och var under en period produktionschef för Skanska UK, Cambridge och har representerat Skanska i internationella sammanhang som Highways Maintenance Forum i England där han även under två år i rad varit huvudtalare.

–Jag ser verkligen framemot mitt nya uppdrag som förvaltningschef och att lära känna verksamheten och de som verkar där! Jag tror mycket på människors förmågor och tycker om att ge och ta ansvar. Kristianstad investerar för framtiden och att få vara med om att driva denna utvecklingsprocess det är ju något särskilt, säger Jimmy Källström.

För mer information kontakta:
Peter Johansson, kommunstyrelsens ordförande (M) 0708-66 29 00
Qalinle Dayib, tekniska nämndens ordförande (C) 0724-67 83 22

Kontakt med Jimmy Källström går via kommunikationschef Pia Mastenstrand, 0733-13 57 06.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 85 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Henrik Wester

Henrik Wester

Presskontakt Tekniska förvaltningen (C4 Teknik) Informatör 0738-53 23 70
Eva-Marie Hagström

Eva-Marie Hagström

Presskontakt Kommunikationschef 0733-13 55 93