Gå direkt till innehåll
På Kulturhuset Barbackas fasad finns åtta olika ytor, som just nu pryds av Sv.texter.
På Kulturhuset Barbackas fasad finns åtta olika ytor, som just nu pryds av Sv.texter.

Pressmeddelande -

Instagramprofilen ”Sv.texter” på Kulturhuset Barbackas fasad

Kulturhuset Barbacka har fått nya YTOR. Denna gång får bildkonsten ge plats åt ordkonsten. Genom ett samarbete med personen bakom instagramkontot ”Sv.texter” har åtta texter tryckts upp på husets fasad. 

Detta är andra gången som Kulturhuset Barbacka låter texter fylla ytorna på fasaden. Förra gången fick en blandning av ungdomar från olika sammanhang och platser i Kristianstad uttrycka sig. En av dem som fortsatte sitt skrivande ligger bakom instagramprofilen Sv.texter, där hen med ordet och poesin som verktyg ger oss bilder från Kristianstad; som barn, som ungdom och precis just nu …

Genom att i storformat presentera ett urval av profilens texter hoppas vi kunna inspirera andra barn och ungdomar och ge dem möjlighet att upptäcka språket som konstform och uttrycksätt. Det enda som behövs är viljan att förmedla något. Din upplevelse, din värld, ditt perspektiv!

Så här svarar personen bakom Sv.texter, på frågan om hur hen finner inspiration. 

- Texterna bara kommer typ, det går inte riktigt att förklara. Är jag i rätt "mode" när jag skriver så kan jag skriva hur mycket som helst, men på grund av instagram-formatet måste jag begränsa hur mycket jag skriver och få så mycket som möjligt sagt på några rader. Jag inspireras av egna känslor men även ämnen som mina följare frågar om. 

Fler texter finns att upptäcka på https://www.instagram.com/sv.t... vars instagramkonto just nu har närmare 8500 följare. 

- Många följare har hört av sig och sagt dom relaterar, är tacksamma att jag uppmärksammar vissa saker, har gråtit och så vidare. Det är en häftig känsla vad man kan göra med lite ord.

Kontakt med Sv.texter: mejla info@svtexter.se eller kontakta via Instagram.

Länk till instagramkontot: https://www.instagram.com/sv.texter/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Louise Jennfors

Louise Jennfors

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikatör 0733-13 56 45