Gå direkt till innehåll
Gunnel Carlson. Foto: Pernilla Bergdahl
Gunnel Carlson. Foto: Pernilla Bergdahl

Pressmeddelande -

Digitala sommarhälsningar från hälsoträdgården

Pladder i rabatten, en mötesplats för seniorer i Kristianstad, presenterar i år ett digitalt program som innehåller inspirerande trädgårdsföreläsningar, musikinslag och skön sommargympa på tema rörelse och balans. Inspelningen av filmerna gjordes i vackra hälsoträdgården i Tivoliparken, Kristianstad.

Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson tar med oss till gröna rum, Erik Karlsson, ”Ros-Erik”, från Åhus berättar om rosen och Hermine Wendt från hälsoträdgården lyfter fram en älskad sommarblomma, pelargonen, i nytt ljus. Alla inslag släpps som en sommarfilmserie på kristianstad.se varje onsdag under juli.

– I år är det svårt att samlas i hälsoträdgården utifrån restriktionerna som råder, så vi erbjuder istället alla att ta del av årets program digitalt. Vi hoppas att många ska njuta av Pladder i rabatten var man än befinner sig och ta del av trädgårdstips, musik och rörelse, säger Sandra Strandberg, kultursamordnare i omsorgsförvaltningen Kristianstads kommun.

Varje onsdag i juli visas en ny film på www.kristianstad.se enligt datum nedan.

Programmet i sin helhet:

1/7 Sommargympa med Kristina Persson och Irene Steimer

Träning har ingen åldersgräns! Omsorgen har skapat ett mjukt sommargympapass med syfte att förbättra kondition och koordination, samt styrka och balans.

8/7 Rosor, rosor, rosor med Erik Karlsson mer känd som Ros-Erik

Rosexpert Erik Karlsson ”Ros-Erik” delar med sig av råd och tips och berättar rosens spännande historik i trädgård, arkitektur och konst. I sin trädgård i Åhus finns över 120 sorters gammaldags rosor och blomningssäsongen sträcker sig från juni till slutet av augusti.

15/7 En glad musikstund med Inge Börjesson

Musikern och trubaduren Inge Birgersson, med ett förflutet som dansbandsmusiker i Lasse Kenth´s orkester på 60-70 talet, underhåller.

22/7 Om våra egna och alla andras gröna rum med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson

Om trädgård som en plats för möten med människor och inspirationskälla för din egen trädgård. Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och författare, känd som programledare för TV-programmet Gröna rum berättar. Gunnel är initiativtagare till Tusen Trädgårdar tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård. Hon föreläser, medverkar i Go’ kväll och tidigare Trädgårdskampen.

29/7 Pelargoner – en krukväxt som aldrig blir omodern med Hermine Wendt Linder

Om pelargonens historia, sorter och skötsel.Det finns en sort för alla smaker - för koja, slott och allt däremellan!

Hermine Wendt Linder är trädgårdsmästare i Hälsoträdgården i Tivoliparken sedan 2016. Hon är ansvarig för trädgårdens utformning, uppodling av växter och skötsel av trädgård och höns.

Förebyggandeenheten inom omsorgen startade 2016 mötesplatsen Pladder i rabatten med målgrupp seniorer som idag utvecklats till ett återkommande sommararrangemang i Hälsoträdgården, en mötesplats öppen och tillgänglig för alla i en kreativ trädgårdsmiljö.

Programmet är ett samarrangemang mellan omsorgsförvaltningen, Hälsoträdgården, kultur- och fritidsförvaltningen och ABF

För mer information kontakta:

Sandra Strandberg, kultursamordnare, omsorgsförvaltningen 0733-139712

Ämnen

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 85 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Kristina Jungbeck

Kristina Jungbeck

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Informationsansvarig 0733-13 53 13