Gå direkt till innehåll
Helena Thorfinn besöker Degeberga bibliotek
Helena Thorfinn besöker Degeberga bibliotek

Pressmeddelande -

Degeberga bibliotek gästas av Helena Thorfinn onsdag 26 oktober

Onsdag 26 oktober kl.18.00 gästar Helena Thorfinn Degeberga bibliotek för att prata om sitt författarskap och sin senaste bok I munkens skugga.

Helena Thorfinn är tillbaka med en berättelse om ännu ett bortglömt hörn av världen. Bland militärer och astrologer i Myanmar/Burma försöker en gryende demokratirörelse ta form. Svenska Katja kommer dit på besök, helt oförberedd på att landets starka frihetslängtan är hotad av urgamla spänningar som förstärks av sociala media.

Samtidigt i ett buddhistkloster försöker en liten flicka finna sig till rätta, trots hatet som riktas mot hennes folk.

Helena Thorfinn har ett förflutet som journalist på bland annat SvD, TV4 och SVT innan hon började jobba internationellt med mänskliga rättigheter för bland annat Sida och Rädda Barnen.

Hon har varit bosatt i både Bangladesh och Myanmar/Burma vilket gett inspiration och upphov till hennes böcker Innan floden tar oss(2012), Den som går på tigerstigar (2017) och nu senast I munkens skugga (2021).

Fri entré.

Kontakt
Eva Hildeman, bibliotekarie Degeberga bibliotek, 0733-134553

Adress: Degeberga bibliotek, Söndreklacksvägen 3, Degeberga


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Therese Kampf

Therese Kampf

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikatör 0734-69 86 79