Gå direkt till innehåll
​Uppsägning av teknisk chef

Nyhet -

​Uppsägning av teknisk chef

Förra veckan lämnade Bengt Olsson uppdraget som chef för tekniska förvaltningen i Kristianstads kommun. Nu står det klart att han också kommer att lämna kommunen.

– En rad olika orsaker har gjort att vi inte längre har förtroende för att Bengt Olsson är rätt person att leda den tekniska förvaltningens fortsatta utveckling. Kommunen har därför valt att säga upp honom enligt de villkor som gäller i anställningsavtalet, säger kommundirektör Christel Jönsson, som på uppdrag av kommunstyrelsen har fört den avslutande dialogen.

Anställningsavtalen för förvaltningschefer i kommunen är formulerade som så kallade VD-avtal. Det innebär att arbetsgivaren när som helst, utan att ange skäl, kan bryta avtalet. Den anställde har då rätt till 18 månadslöner, där arbetsgivaren kan välja att antingen ge arbetsbefrielse eller tilldela personen arbetsuppgifter under första sex månaderna.

– Nu kommer Bengt Olsson att få nya arbetsuppgifter inom kommunkoncernen under de kommande sex månaderna och lämnar därefter kommunen med det avtalade avgångsvederlaget om tolv månader, säger Christel Jönsson.

Kontakt:

Christel Jönsson, kommundirektör, 0733-13 65 95

Ämnen

Regioner

Kontakter

Eva Mårtensson

Eva Mårtensson

Presskontakt Kommunledning, politik Tf kommunikationschef 0733-13 57 10

Relaterat innehåll