Gå direkt till innehåll
eMedborgarveckan 2022 pågår mellan 10-16 oktober på Biblioteken i Kristianstad.
eMedborgarveckan 2022 pågår mellan 10-16 oktober på Biblioteken i Kristianstad.

Pressmeddelande -

eMedborgarveckan – digital delaktighet är din demokratiska rättighet

Varför är digitalt utanförskap ett hot mot demokratin? Och varför måste man ”digitalisera”? Kort sagt handlar det om att upprätthålla demokratin när samhället digitaliseras - och din demokratiska rättighet att vara digitalt delaktig.

I oktober bjuder Digidel Kristianstad in till den nationella kampanjen eMedborgarveckan och temadagen Digitalidag. Målet med kampanjen är att främja och öka den digitala delaktigheten samt användningen av e-tjänster. Någon kanske undrar varför det är så viktigt? Svaret är att för att kunna delta i och kunna påverka vårt samhälle är det av yttersta vikt att ingen medborgare hamnar i digitalt utanförskap. 

Under veckan kommer Digidel Kristianstad, Biblioteken i Kristianstad och samarbetspartners att arrangera föreläsningar, kurser, handledning och workshops. Alla programpunkter är kostnadsfria, ett fåtal kräver anmälan. Läs mer om programmen på www.snokabibliotek.se. För dig som föredrar en programfolder finns en att ladda ner under relaterat material.

Välkommen till eMedborgarveckan!

För med information kontakta Digidel Kristianstad: 

Mimmi Ly, 0724-527643

Mer om Digidel

Digidel Kristianstad är en verksamhet med fokus på digital kompetens, delaktighet och livslångt lärande. Digidel Kristianstad arbetar för att skapa digitala lärmiljöer genom ett lärcenter som utgår från två huvudsakliga spår; hjälp och vägledning i den digitala vardagen samt digitalt skapande och möjlighet att få prova på ny teknik – detta i syfte att stärka invånarnas digitala kompetens och motverka digitalt utanförskap.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen 86 000 invånare och här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstads kommun ansvarar bland annat för skola, omsorg, färskt vatten och gator. Vi har 7 400 anställda och omsätter cirka 7 miljarder kronor varje år.

Kontakter

Therese Kampf

Therese Kampf

Presskontakt Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikatör 0734-69 86 79